Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Haydi Ünye Vefa Zamanı
Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları Coronavirüs (Covid-19) sebebiyle piyasalarda yaşanan ekonomik nedene dayalı işten çıkarmalar ve günlük çalışmaya dayalı para kazanan vatandaşlar için “Vefa Zamanı” sloganıyla gelir seviyesi yüksek vatandaşlardan yardım çağrısında bulundular.

Haydi Ünye Vefa Zamanı

Ünye Hükümet Konağında yapılan ortak basın açıklamasında yardım çağrısında bulunan Kaymakam Güney ve Belediye Başkanı Tavlı, dünyayı tehdit eden Coronavirüs’ün yaşamı tehdit eder şekilde yayılması sonucu çoğu işyerlerinde süresiz ve ücretsiz izinlerin verilmesi nedeniyle ekonomik güçlük çekmeye başlayan aileler için gelir seviyesi yüksek olan vatandaşlardan yardım talebinde bulundular.

 

- Yardımsever Vatandaşlarımızdan Destek İstiyoruz

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“Virüs nedeniyle 65 yaş üzerindeki büyüklerimizin sağlığı için sokağa çıkmalarını istemiyoruz. Bizim onlara her zaman ihtiyacımız var. Ama süreçte tabi gençlerimizin de bizlerinde bu kurallara uyması gerekiyor. “Bu virüs sadece 65 yaşa bulaşıyor” diye bir şey yok. Bu süreçte biliyorsunuz günlük çalışmalarla hayatını idame ettiren dar gelirli ailelerimiz var.

Biz, Kaymakamımız ve STK’larımız ile birlikte yaptığımız değerlendirmeler neticesinde ekonomik durumu iyi olan ailelerimizle birlikte böyle bir zamanda “Vefa Zamanı” diyerek, hemşerilerimize destek vererek bu zorlu süreci geçirelim diyoruz.

Bizim zaten Ramazan ayı içerisinde bu tür yardımları yapacak yardımsever vatandaşlarımız oluyor. Bu süreçte isteğimiz Ramazanda yapılacak yardımları biraz daha öne çekmek istiyoruz.” Dedi.

 

- Ramazan ayını da kapsayacak şekilde yardımda bulunacağız

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, dünyayı ekonomik olarak zor duruma sürükleyen virüsün yarattığı ekonomik duruma dikkat çekerek, tüm STK’lar ve belediye ve muhtarlıklar ve Kaymakamlık olarak kenetlenerek bu süreci atlamak gerektiğine vurgu yaptı. Kaymakam Güney konuşmasının devamında,

“Son zamanlar vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğinin pekiştiği yardımlaşma duygularının hat safhaya ulaştığı durum yaşanmaktadır. Malumunuz, İçişleri Bakanlığı’mızın başlatmış olduğu, Valiliğimizin himayesinde, kaymakamlıklarımızca yürütülen bir vefa çalışmamız var. Bu organizasyon sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan zaruri ihtiyaçlarını kamu kaynaklarıyla ve geliri kısıtlı olmayan yardımseverlerimizin destekleriyle birlikte yürütmektir. Belediye, jandarma, müftülük ve muhtarlık personelleriyle bu süreçte dayanışma içerisinde olacağız.

Belediye Başkanımız ve meslek odası başkanlarıyla yaptığımız istişarede, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımıza karşı üzerimize düşen vefayı gösterip, yardıma muhtaç ailelerimizi destekleme kararı aldık.

Ramazan ayını da kapsayacak şekilde yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızla, yardımları tek elde toplayarak hem ayni hem nakdi yardımları Ünye Belediyemiz ve odalarımızla birlikte bu çalışmalara başlayarak bu zor süreci atlatmak istiyoruz.

Yapılacak yardımda vatandaşlarımızın kurumlara gelmesine gerek olmayacak. Biz yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında vatandaşlarımıza yardımcı olacağız.” Şeklinde konuştu.

Haber / Meral Korkmaz




Kaynak: Haydi Ünye Vefa Zamanı

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 911 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI